Ga terug
–+ servings
Orzo salade met zalm en feta dressing
Recept afdrukken
4.34 van 3 stemmen

Orzo salade met zalm en feta dressing

Orzo salade met zalm en feta dressing
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd19 minuten
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Grieks
Trefwoord: Orzo salade met zalm en feta dressing
Porties: 2

Ingrediënten

  • 1 bouillonblokje (kip of groente)
  • 200 gram orzo
  • klontje boter en een beetje zonnebloemolie
  • 2 zalmmoten
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/4 tl uipoeder
  • 1/4 tl knoflookpoeder
  • 1/4 tl chilipoeder (mag meer als je wat meer pit wil)
  • snuf peper en zout
  • 1/2 komkommer, in blokjes gesneden
  • 1/2 rode ui, fijn gesnipperd
  • takje peterselie, takje dille

Voor de dressing

  • 1 el mosterd
  • 4 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1 el honing
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 50 gram feta, verkruimeld
  • peper en zout

Instructies

  • Breng een pan met ruim water en het bouillonblokje aan de kook en kook de orzo 9 minuten tot gaar. Giet af en zet opzij.
  • Verhit intussen de boter en olie in een koekenpan. Breng de zalmmoten op smaak met de paprikapoeder, uipoeder, knoflookpoeder, chilipoeder en peper en zout en bak aan beide kanten aan tot de zalm gaar is.
  • Maak intussen de dressing door de mosterd goed te mengen met de olijfolie, citroensap, honing, knoflook en feta en breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de orzo met de dressing, komkommer, rode ui, wat peterselie en dille en schep of de zalm erdoorheen of serveer los erbij. Dien direct op.